Двустайни апартаменти Велико Търново – сред най-предпочитаните

двустайни апартаменти велико търновоДвустайни апартаменти Велико Търново - предимства

Отчитаният от пазарните анализатори интерес към продажбите на имоти в  старопрестолния град, сред които и най-предпочитаните двустайни апартаменти Велико Търново, се дължи на неговото безспорно предимство – важна икономическа, образователна, културна и туристическа позиция не само в региона, но и в страната с наличие на престижни висши училища и уникални исторически паметници. От значение е също локацията на Велико Търново в централната част на България и удобната му комуникация със столицата и големите градове. Конкретно предимство на предлаганите за продажба и наем двустайни апартаменти в града е по-ниската им цена и по-икономичната им поддръжка.
 

Двустайни апартаменти Велико Търново - предпочитани локации

Сред разнообразните продажби и наеми на двустайни апартаменти,  съставляващи около една трета от офертите, най-предпочитаните са  с локация около идеалния и в широкия център на Велико Търново, в района на  парк „Дружба”, „Марно поле”, Нова болница, Математическата и Езиковата гимназии, стадиона, както и в района на квартал „Триъгълника”, където преобладаващи са апртаментите от вторичния сектор.  Традиционно предпочитани за спокойно и удобно живеене са и кварталите „Колю Фичето“, „Акация“, „Бузлуджа“ и „Картала“, който напоследък е обект на активно ново строителство. Запазват атрактивността си и двустайните апартаменти в кварталите близо до Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и Националния военен университет „Васил Левски“.
 

Двустаен апартамент Велико Търново – ново строителство

Въпреки недостига на свободни парцели за строителство, особено в централната част на Велико Търново, където много от сградите са със статут на архитектурни и исторически паметници, през последните години в старинния облик на града успешно се вписват  модерни жилищни и бизнес сгради. Новите двустайни апартаменти са предпочитани, заради много по-функционално разпределената жилищна площ - между 60 и 80 кв.м, и високото строително качество, което гарантира луксозни условия за обитаване. Продажбите директно от строител предоставят възможност за договаряне на по-ниска цена за закупуване и окончателно завършване на издавания по БДС двустаен апартамент, както и за разсроченото му изплащане, особено на ранен строителен етап, или „на зелено“.
 

Двустайни Велико Търново - цени

Средната цена на двустайните апартаменти в града е 500-600 евро на квадратен метър, като определящи критерии са локацията, годината на построяване на сградата, етажността и изложението. Разнообразни оферти за двустайни апартаменти в града ви предлага: www.domaza.bg/двустайни_апартаменти_велико_търново/
Подобни статии от този сайт