Продажби имоти Балчик – популярни и предпочитани

имоти балчикЗащо имоти Балчик?

Продажбите на имоти Балчик отдавна са популярни на пазара и предпочитанията към тях непрекъснато нарастват. Интересът се дължи на уникалното географско разположение и неповторимо очарование на морския град, екзотично застроен върху скалистия Черноморски бряг, в непосредствена близост до курортите Албена, Кранево, Златни пясъци, до Варна, Добрич и Каварна. Богатството на природни ресурси и стратегическото местоположение на „белия град“, както още наричат Балчик, заради варовиковата структура на живописните скали, са значима предпоставка за успешното туристическото развитие на Черноморския регион и за атрактивността на имотите.

 

Продажби имоти Балчик – разнообразни оферти

Застроен основно с кокетно надвесени над морския бряг къщи, вили и нискоетажни жилищни кооперации, Балчик димнамично променя облика си през последните години с изградените модерни жилищни и хотелски комплекси. На пазара се предлагат разнообразни оферти за продажби на апартаменти, къщи, вили, хотели и свободни строителни парцели. Освен към новите луксозни имоти, клиентските предпочитания са насочени и към по-изгодни имоти от вторичния сектор, както и към  парцели в Балчик и околностите. Предлаганите имоти са с много добра довеждаща инфраструктура, чието изграждане и развитие е приоритет в политиката на общината. Въведената в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води, обновеното яхтено пристанище и брегоукрепително съоръжение, свързващо морската част на Балчик с курорта Албена, както и реновираните пътища и изградените крайбрежни пешеходна и велоалея до съседния курорт, значително допринасят за качеството на жизнената среда.
 

Имот в Балчик ново строителство

Сред многообразието от офертите за продажба на имоти ново строителство в Балчик, предлаганите директно от строител са предпочитани освен заради липсата на комисионна, и заради още куп изгодни предложения. Със строителя може да бъде договорена отстъпка от цената на избрания имот, план за кредитиране и разсрочено изплащане, довършване и дообзавеждане на имота на преференциална цена и по индивидуален интериорен проект. Благодарение на използваните в новото строителство съвременни материали и технологии, новите имоти в града впечатляват с безупречно качество, модерни удобства за отдих и целогодишно живеене.

 

Имот в Балчик – цена

Средната цена на имотите в Балчик е 600-700 евро на кв.м, макар че удобен вторичен имот може да се купи и на цена от 400 евро на кв.м, а луксозен нов имот край брега да надхвърли 1000 евро на кв.м. Цената на парцелите е над 100 евро на кв.м. и зависи от локацията, най-вече от близостта им до морето. Най-подходящата оферта за имот в „белия град“ изберете на: www.domaza.bg/имоти_в_балчик/
Подобни статии от този сайт